REVIEWS
Διαβάζετε
Wolvesbayne – Το Ουρλιαχτό Των Λύκων (2009)
to ourliahto ton likon
137 87 0
Review

Wolvesbayne – Το Ουρλιαχτό Των Λύκων (2009)

από 29/08/2017
Το «Wolvesbayne» είναι μια τηλεταινία που περιστρέφεται γύρω από την περιπέτεια του Russel Bayne, ενός συνηθισμένου ανθρώπου που δαγκώθηκε από λυκάνθρωπο και βρίσκεται στο προστάδιο της δικής του μεταμόρφωσης. Ο Bayne γίνεται στόχος μιας κακόβουλης συμμορίας βαμπίρ με σατανικά σχέδια αλλά προστατεύεται από μια ομάδα κυνηγών βρικολάκων και μια λυκανθρωπίνα.
Επισκόπηση
Σκηνοθεσία

Griff Furst

Σενάριο

Leigh Scott

Ηθοποιοί

Jeremy London, Christy Carlson Romano, Mark Dacascos, Yancy Butler, Rhett Giles

Εταιρείες Παραγωγής

Active Entertainment, Bullet Films, FIWI Entertainment

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Ουρλιαχτό Των Λύκων

Διάρκεια

92 Λεπτά

Χώρα

ΗΠΑ

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

Part human. All terror.

Προϋπολογισμός

$2.000.000

Έτος

2009

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η διάσημη ταινία «Underworld» που πραγματεύεται τη σύγκρουση μεταξύ βρικολάκων και λυκάνθρωπων φαίνεται ότι έχει επηρεάσει με τη σειρά της ορισμένες μεταγενέστερες ταινίες του σινεμά τρόμου και του φανταστικού. Μία από αυτές είναι και το χαμηλού προϋπολογισμού «Wolvesbayne». Μπορεί να παρεκκλίνει ελαφρώς από το «Underworld» αφού το κύριο θέμα του αφορά μάχες μεταξύ βρικολάκων και ανθρώπων κυνηγών βρικολάκων με ολίγη από λυκανθρωπία που συμμαχεί με την πλευρά των ανθρώπων, αλλά τα βασικά μοτίβα της πλοκής μοιάζουν υπερβολικά. Το «Wolvesbayne» μοιάζει με το «Underworld» σε βαθμό παρεξηγήσεως με τη διαφορά ότι απέχει έτη φωτός προς το χειρότερο.

Η υπόθεση κινείται γύρω από τον Russel Bayne, έναν τυπικό μεσοαστό κτηματομεσίτη που αναζητά μανιωδώς το επιχειρηματικό κέρδος. Κάποια στιγμή η ζωή του αλλάζει δραματικά όταν ένα βράδυ θα δεχθεί επίθεση από έναν λυκάνθρωπο στην άσφαλτο ενώ είχε σταματήσει να βοηθήσει μια κοπέλα που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αμάξι της. Τις επόμενες μέρες ο Bayne θα αρχίσει να βιώνει τα βασανιστικά συμπτώματα της μεταμόρφωσης. Παράλληλα μια μυστική φατρία βαμπίρ προσπαθεί να αναστήσει την Λίλιθ, το ισχυρότερο αρχαίο βαμπίρ της φυλής τους και να καταστήσει το ανθρώπινο είδος σκλάβο. Τα βαμπίρ προσπαθούν να απαγάγουν τον Bayne μιας και φαίνεται να γνωρίζει πράγματα σχετικά με ένα από τα «φυλαχτά» καίριας σημασίας για την ανάσταση της Λίλιθ. Από την άλλη, οι κυνηγοί βρικολάκων με αρχηγό τον περιβόητο Βαν Χέλσινγκ μαζί με μια θηλυκιά λυκάνθρωπο θα προστατεύσουν τον Bayne την ώρα που η στιγμή για την τελική αναμέτρηση με τα βαμπίρ πλησιάζει.

jeremy london wolvesbayne

Horror Trivia
Το «Wolvesbayne» είναι η πέμπτη σκηνοθετική απόπειρα του σκηνοθέτη Griff Furst. Τα γυρίσματα έγιναν σε τοποθεσίες της Louisiana των ΗΠΑ.

Βασικά σημεία της πλοκής μεταξύ «Underworld» και «Wolvesbayne» είναι παρόμοια. Για παράδειγμα ο θνητός ήρωας Bayne δαγκώνεται από έναν λυκάνθρωπο και μετατρέπεται κι ο ίδιος σε λυκάνθρωπο. Κάτι ανάλογο βλέπουμε και στο «Underworld» με τη διαφορά ότι ο αντίστοιχος ήρωας μετατρέπεται σε κάτι μεταξύ λυκάνθρωπου και βαμπίρ. Στο «Wolvesbayne» μια λυκανθρωπίνα με τη βοήθεια της ομάδας των κυνηγών βαμπίρ αναλαμβάνει να προστατεύσει τον Bayne όπως και στο «Underworld» η Kate Beckinsale σε ρόλο βρικόλακα προστατεύει τον Michael από τους λυκάνθρωπους. Και στα δύο φιλμ ένα αρχαίο, σεβαστό και πανίσχυρο μέλος της φατρίας των βαμπίρ ανασταίνεται. Και στα δύο φιλμ ακολουθεί μια «τελική σύγκρουση» στο άντρο των «κακών». Νομίζω ότι τα δείγματα αυτά είναι αρκετά ώστε να γίνουν αντιληπτές οι ομοιότητες που δικαιολογούν την άποψη περί ανούσιου rip-off του «Underworld».

Κι ενώ το «Underworld» είναι μια ενδιαφέρουσα έως πολύ καλή ταινία (ανάλογα με τα κριτήρια του καθενός φυσικά), το «Wolvesbayne» αποτυγχάνει παταγωδώς να πείσει ότι είναι σοβαρή ταινία. Παρότι ξεκινάει σχετικά καλά και μέχρι τη μέση ας πούμε ότι βλέπεται (παρότι τα κλισέ και οι προχειρότητες είναι εμφανείς), το υπόλοιπο μέρος μέχρι το τέλος είναι εντελώς απαράδεκτο. Παρακολουθούμε άσχημους διαλόγους, κακοφτιαγμένες συγκρούσεις, ναζιάρες χαζογκόμενες βρικολακίνες να βγαίνουν παγανιά αναλαμβάνοντας «ειδικές αποστολές», απλοϊκές λύσεις της τελευταίας στιγμής, άνοστους χαρακτήρες του χαβαλέ και πολλές από τις υπάρχουσες και μέχρι τώρα υποφερτές τρύπες της πλοκής να διογκώνονται σε ανυπόφορο βαθμό. Η ταινία προσπαθεί με το φτηνό κόλπο των αιματοχυσιών να φανεί εντυπωσιακή αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα εφέ των μαχών και ειδικά προς το τέλος μου θύμισαν τσαπατσούλικα εφέ παιδικής ταινίας παραμυθιού και όχι σύγχρονης σοβαρής ταινίας βαμπιρικής και λυκανθρωπικής θεματολογίας. Η έλλειψη ατμόσφαιρας είναι αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος του φιλμ με αποτέλεσμα να απουσιάζει και ο τρόμος σε μια ταινία που θα ήθελε να εντάσσεται στο συγκεκριμένο είδος. Βλέποντας και μερικά ονόματα του cast όπως Yancy Butler και Marc Dacascos θα περιμέναμε περισσότερα από το «Wolvesbayne». Κρίμα που ποτέ δεν τα είδαμε…

Wolvesbayne

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Το μόνο highlight είναι η επίθεση που δέχεται ο Bayne τη νύχτα στην άσφαλτο προς το ξεκίνημα της ταινίας. Δύσκολα υπάρχει κάτι άλλο που να σου καρφώνεται στο μυαλό και να παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Photos

rhett giles wolvesbayne

wolvesbayne review

Posters

wolvesbayne 2009

wolvesbayne

Trailer

Links

Rotten Tomatoes
Wikipedia
Imdb

Μοιραστείτε το
Θετικά

Το σχετικά αυξημένο gore.

Αρνητικά

Ξεδιάντροπο rip-off του «Underworld», κακογραμμένο σενάριο, αδιάφοροι χαρακτήρες, αφελείς διάλογοι, προχειροφτιαγμένα εφέ, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, παντελής απουσία ατμόσφαιρας.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Φτηνιάρικη κόπια του «Underworld». Κάκιστη σε όλους τους τομείς. Μείνετε μακριά.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
1 rating
You have rated this
Συντάκτης
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Leave a Response