REVIEWS
Διαβάζετε
Theatre Of Blood – Το Θέατρο Tου Αίματος (1973)
0
Review

Theatre Of Blood – Το Θέατρο Tου Αίματος (1973)

Στο «Theatre of Blood» ένας Σαιξπηρικός ηθοποιός παίρνει εκδίκηση από τους κριτικούς οι οποίοι δεν του έδωσαν ποτέ την αναγνώριση την οποία αποζητούσε μέσω της δουλειάς του.
Επισκόπηση
Εταιρείες Παραγωγής

Harbour Productions Limited, Cineman Films

Γνωστή και ως

Theater Of Blood

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Θέατρο του Αίματος

Διάρκεια

1 Ώρα και 44 Λεπτά (104 Λεπτά)

Σλόγκαν

It's curtains for his critics!
Vincent Price has reserved a seat for you in the "theatre of blood."
He gave his critics a bloody and violent taste of their own medicine!

Box Office

$1.000.000 (ΗΠΑ / Καναδάς ενοικιάσεις)

ΚΡΙΤΙΚΗ
vincent price

Vincent Price

Μόνο δέος μπορεί να νιώσει κανείς όταν βλέπει αυτόν τον μοναδικό ηθοποιό, Vincent Price, να ξεδιπλώνει το ατελείωτο ταλέντο του και να δίνει μαθήματα ηθοποιίας, εκφραστικότητας και αριστοκρατίας στους υπόλοιπους. Σε κάθε ταινία που πρωταγωνιστεί, όσο και χάλια να είναι αυτή, ο ίδιος δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος και το μόνο που θα σου μείνει από την ταινία είναι οι εκφράσεις του, η χαρακτηριστικότατη φωνή του και το παράστημα του.
Στο «Theatre of Blood» υποδύεται έναν ηθοποιό ο οποίος έχει πάθος με τα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και σε όλη την καριέρα του υποδύεται μόνο ρόλους από τον συγκεκριμένο συγγραφέα. Όντας μοναχικός και απόλυτος, δεν γίνεται ποτέ αποδεκτός από τους κριτικούς. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι όταν δεν του απονέμουν το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού. Εκεί λοιπόν απελπίζεται και μετά από έναν εκπληκτικό μονόλογο, αυτοκτονεί.

Horror Trivia

Είναι η αγαπημένη ταινία του Vincent Price. Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από έξι γαλόνια (23 λίτρα) ψεύτικου αίματος για τους οχτώ φόνους.


theatre bloodΚαιρό μετά τον θάνατό του, αρχίζουν οι μυστηριώδεις δολοφονίες των κριτικών οι οποίοι δεν τον αναγνώρισαν ποτέ. Αιματηροί φόνοι, πάντα με μια ποιητική διάσταση και την κατάλληλη δόση χιούμορ. Έξυπνα δοσμένοι και με έναν Vincent Price να «κεντάει». Απόλυτα απολαυστικός, μακάβριος, με την λύσσα για εκδίκηση να αντικατοπτρίζεται στα μάτια, στο σώμα αλλά και σε όλη του την αύρα. Βασισμένος σε φόνους που έχουν γίνει στα έργα του μεγάλου βάρδου, σκοτώνει έναν-έναν αυτούς που του στέρησαν την μεγαλύτερή του διάκριση. Μεγάλη έκπληξη για εμένα αποτελεί ο βοηθός του. Θα καταλάβετε γιατί στο τέλος της ταινίας.
Μαθήματα ηθοποιίας από αυτόν τον τεράστιο, μοναδικό, αρχοντικό ηθοποιό του τρόμου. Μέσα από τον ρόλο του, βλέπουμε την απόγνωση ενός ανθρώπου για την αναγνώριση της δουλειάς του, την λατρεία ως προς αυτό που κάνει και το πόσο αφοσιωμένος είναι σε αυτό.

Theatre Of Blood

Movie Highlights

  • Ο κάθε φόνος.
  • Ο ρόλος του Vincent Price ως εκδικητής.
  • Ο βοηθός του Vincent Price που αποτελεί μια μικρή έκπληξη.
  • Ο εκπληκτικός μονόλογος λίγο πριν την αυτοκτονία και φυσικά το θεαματικό τέλος.

theatre blood 1973 poster 1 theatre blood 1973 poster 2 theatre blood 1973 poster 4 theatre blood 1973 poster 3

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

Theatre of Blood (1973) on IMDb
Μοιραστείτε το
Θετικά

Ο ίδιος ο Vincent Price, οι ευρηματικοί φόνοι, η απόδοση του ρόλου του, οι μεταμφιέσεις του και το χιούμορ που υπάρχει σε κάθε φόνο.

Αρνητικά

Αδύνατον να βρω κάποιο αρνητικό στοιχείο.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Εξαιρετική ταινία τρόμου με χιούμορ. Συνιστάται στους λάτρεις του συγκεκριμένου ηθοποιού αλλά και σε αυτούς που ψάχνουν να βρουν μικρά διαμαντάκια στο σωρό ταινιών τρόμου.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
2 ratings
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response