REVIEWS
Διαβάζετε
Snakehead Terror – Λουτρό Αίματος (2004)
0
Review

Snakehead Terror – Λουτρό Αίματος (2004)

από 11/10/2016
Το «Snakehead Terror» επικεντρώνεται στην προσπάθεια ενός σερίφη και μιας βιολόγου να αντιμετωπίσουν τα μεταλλαγμένα ψάρια-οφιοκέφαλους που σκορπούν το θάνατο σε μια μικρή παραλίμνια πόλη κατασπαράζοντας ζώα και ανθρώπους!
Επισκόπηση
Σκηνοθεσία

Paul Ziller

Παραγωγή

Elizabeth Sanchez, Paul Ziller

Σενάριο

A.G. Lawrence

Ηθοποιοί

Bruce Boxleitner, Carol Alt, William B. Davis, Chelan Simmons

Μουσική

Ken Williams

Εταιρείες Παραγωγής

CineTel Films, Sci Fi Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Λουτρό Αίματος

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

Χώρα

Καναδάς, ΗΠΑ

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

The fish are really biting.

Έτος

2004

ΚΡΙΤΙΚΗ

Τρόμος σε λιμναίο περιβάλλον, αλλά δοσμένος μέσω μιας πολύ βαρετής περιπέτειας. Και μάλλον πολλά λέω για το απαράδεκτο «Snakehead Terror». Επηρεασμένο από παρεμφερείς ταινίες υδάτινου τρόμου όπως τα «Piranha», «Jaws», «Alligator» κλπ, αλλά κάκιστο εκτελεστικά δεν προσφέρει σχεδόν καμία συγκίνηση. Αντιθέτως η πλήξη γίνεται βασικός σύντροφος του θεατή κατά τη διάρκεια του φιλμ.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, σημείο αναφοράς της οποίας είναι μια λίμνη προορισμένη να φέρει έσοδα στους κατοίκους μέσω τουρισμού, ψαρέματος κλπ. Βλέπετε η πόλη χτυπήθηκε τα τελευταία χρόνια από οικονομική κρίση όταν τα ψάρια-οφιοκέφαλοι έβλαψαν το οικοσύστημα και στη συνέχεια εξοντώθηκαν από το δηλητήριο που τους έριξαν οι αρχές για να επαναφέρουν τη λίμνη σε τάξη. Δυστυχώς για τους ντόπιους οι οφιοκέφαλοι επέζησαν και τώρα πιο άγριοι και πιο ογκώδεις σπέρνουν το θάνατο στα ανυποψίαστα θύματά τους που προσεγγίζουν τη λίμνη. Ο τοπικός σερίφης με τη συνεργασία μιας βιολόγου προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τα φονικά ψάρια που μπορούν να ζουν για μικρό διάστημα και στην ξηρά μεγεθύνοντας την απειλή για τους ανθρώπους.

Horror Trivia

Το «Snakehead Terror» είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα όπου οι εισηγμένοι οφιοκέφαλοι σε λίμνη της πολιτείας Maryland δηλητηριάστηκαν σκοπίμως από τις αρχές για να προστατεύσουν την ντόπια πανίδα από τις αδηφάγες τάσεις τους.

snakehead terror shotgunΤυπικούρες όσο δεν πάει. Αν προσθέσουμε το ανόητο σενάριο και τον εκνευριστικά αργό ρυθμό μιλάμε για τρομερό χάλι. Κρίμα διότι στο φιλμ πρωταγωνιστεί ως σερίφης ο Bruce Boxleitner γνωστός περισσότερο από τα δύο «TRON» και την διάσημη σειρά επιστημονικής φαντασίας «Babylon 5». Είναι δυσκολοχώνευτο να βλέπεις έναν αξιόλογο ηθοποιό να χαραμίζεται σε φιλμάκια του γλυκού νερού.

Κωμικοτραγική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση των εξοργισμένων φίλων ενός νεαρού θύματος να εξοντώσουν τα ψάρια-φονιάδες του φίλου τους παρότι η αστυνομία έχει υποτίθεται αναλάβει την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στην πραγματικότητα αποτελεί έναν αδέξιο και ανέμπνευστο τρόπο ώστε να συναντηθεί ο σερίφης με την κόρη του που είναι μέλος της παρέας. Οι περισσότερες ερμηνείες κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα (η αλήθεια είναι ότι τις περίμενα χειρότερες). Υπάρχει και μια μικροκλοπή από το «Jaws» όπου ο δήμαρχος της πόλης αρνείται να απαγορεύσει το κολύμπι στη λίμνη επικαλούμενος τα ζωτικής σημασίας έσοδα, διαφωνώντας με τον σερίφη ο οποίος γνωρίζοντας τον κίνδυνο απαιτεί το κλείσιμό της. Οι οφιοκέφαλοι πάντως είναι καλοφτιαγμένοι αλλά δεν επιδίδονται στο υπερβίαιο ξέσκισμα σαρκών στο βαθμό που αναμέναμε.

Άθλιο φιλμ. Ας πάμε στο επόμενο…

Snakehead Terror

Movie Review Highlights (SPOILERS)
  • Σε μια ταινία που δύσκολα μπορείς να βρεις αξιομνημόνευτες σκηνές, θα επιλέγαμε μετά κόπων και βασάνων μια από τις πιο αιματηρές προς το τελείωμα όπου η κόρη του σερίφη μαζί με μία φίλη της κατακομματιάζουν τα ψάρια με τσεκούρι και καραμπίνα.

Photos

snakehead terror woman gun snakehead terror snake

Posters

snakehead terror dvd snakehead terror syfy snakehead terror

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

rotten tomatoes   allmovie   wikipedia   Λουτρό Αίματος (TV Movie 2004) on IMDb

Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Θετικά

Τα καλοφτιαγμένα ψάρια-δολοφόνοι, κανά-δυο shocking αιματοβαμμένες σκηνές.

Αρνητικά

Ελαττωματικό σενάριο γεμάτο τυπικότητες και αφέλειες, βαρετά δρώμενα, αργός ρυθμός, νωχελική σκηνοθεσία, μέτριες ερμηνείες.

Rating
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αν αναζητάτε ποιοτικές ταινίες υδάτινου τρόμου, δείτε καλύτερα κανένα «Jaws» ή «Piranha» γιατί ετούτο εδώ το βαρετό φιλμάκι δύσκολα υποφέρεται.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
facebook-profile-picture
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.