REVIEWS
Διαβάζετε
Shutter (2004)
0
Review

Shutter (2004)

Επισκόπηση
Εταιρείες Παραγωγής

GMM Pictures Co., Phenomena

Γνωστή και ως

Shutter: They Are Around Us

Διάρκεια

1 Ώρα και 37 Λεπτά (97 Λεπτά)

Σλόγκαν

The most terrifying images are the ones that are real.

Box Office

$6.989.456 (έως 18-12-2011)

ΚΡΙΤΙΚΗ

 Υπόθεση: Ένα βράδυ ο φωτογράφος Tun και η κοπέλα του Jane χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους μια κοπέλα και την εγκαταλείπουν. Μετά από μέρες, έχοντας βγάλει φωτογραφίες από την αποφοίτηση της Jane, ο Thun διαπιστώνει πως οι φωτογραφίες του είναι περίεργα θολές και σε μια από αυτές απεικονίζεται αμυδρά ένα πρόσωπο. Το ζευγάρι αρχίζει να ψάχνει και να αναρωτιέται τι να συμβαίνει και αν αυτό το φαινόμενο έχει κάποια σχέση με το τροχαίο που είχαν και την κοπέλα που άφησαν αβοήθητη. Στην πορεία της έρευνας σύντομα ανακαλύπτουν πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν του.

Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο ασιατικό φιλμ τρόμου που έχω δει. Έχει κάποιες σκηνές βέβαια επηρεασμένες από το “Ringu” αλλά, άποψή μου, το ξεπερνά. Απίστευτη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τρομακτική και απόκοσμη. Εξαιρετικό σενάριο και εκπληκτική σκηνοθεσία. Το ίδιο καλή είναι και η φωτογραφία. Πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και πρώτης τάξεως μακιγιάζ.

Την απόλαυσα, μιας και δεν έχουμε πλέον πολλές ευκαιρίες να βλέπουμε πραγματικά καλές ταινίες που έχουν σχέση με το υπερφυσικό. Βέβαια δεν περίμενα κάτι λιγότερο από τον Ασιατικό κινηματογράφο, ο οποίος βρισκόταν στις δόξες του τις δεκαετίες του ’90 και ’00 δίνοντας και τροφή στον Αμερικάνικο κινηματογράφο που κατά ένα περίεργο λόγο ενώ είχε μια εκπληκτική ιστορία στα χέρια του, η διασκευή του ήταν επιεικώς άθλια.

Horror Trivia

Ενώ ο Thun προσπαθεί να διαφύγει από τις σκάλες βλέπει συνέχεια μπροστά του τον αριθμό 4. Ο αριθμός 4 σε πολλές Ασιατικές γλώσσες προφέρεται παρόμοια όπως ο θάνατος.

Πολλές τρομακτικές σκηνές που πραγματικά σε κάνουν να κρατάς την ανάσα σου. Επίσης η χρήση και η ένταση της μουσικής σε όλη την ταινία δένει απόλυτα με τις σκηνές και είναι έγκαιρη. Είναι ένα διαμαντάκι που πρέπει να υπάρχει στο αρχείο όλων των horror fans.

Shutter

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Η σκηνή στον σκοτεινό θάλαμο στο σπίτι του Thun.
  • Η σκηνή στο εργαστήριο με την Jane.
  • Η σκηνή στο φωτογραφικό στούντιο.

 shutter 2004 shutter 2004 horror shutter 2004 movie shutter 2004 poster shutter 2004 review

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

Shutter (2004) on IMDb
Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Μοιραστείτε το
Θετικά

Η ατμόσφαιρα, το σενάριο, οι ερμηνείες, το μακιγιάζ.

Αρνητικά

Καταλαβαίνουμε αρκετά νωρίς τι έχει συμβεί αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να απολαύσει κάποιος την ταινία.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Η καλύτερη ταινία τρόμου του Ασιατικού κινηματογράφου. Μην την προσπεράσετε.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
2 ratings
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response