REVIEWS
Διαβάζετε
Ring Around The Rosie – Γύρω Γύρω Όλοι (2006)
0
Review

Ring Around The Rosie – Γύρω Γύρω Όλοι (2006)

από 12/11/2015
Μια νεαρή κοπέλα μεταβαίνει στο εξοχικό της γιαγιάς της μετά το θάνατο της τελευταίας για να συμμαζέψει το σπίτι. Εκεί βασανίζεται από τρομακτικά οράματα σχετικά με δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος και η ζωή της τίθεται σε κίνδυνο.
Επισκόπηση
Σκηνοθεσία

Rubi Zack

Παραγωγή

Alex Barder, Lawrence Silverstein, Rubi Zack

Σενάριο

Alex Barder, Jim Suthers, Michael Tabb, Rubi Zack

Ηθοποιοί

Gina Philips, Tom Sizemore, Jenny Mollen, Randall Batinkoff, Frances Bay

Μουσική

John Massari

Εταιρείες Παραγωγής

Run Entertainment Ltd., Poligon Films, Hollywood Media Bridge, Strategic Film Partners

Γνωστή και ως

Dark Memories / Fear Itself / Death Ring

Μεταφρασμένος Τίτλος

Γύρω Γύρω Όλοι

Διάρκεια

1 Ώρα και 27 Λεπτά (87 Λεπτά)

Χώρα

ΗΠΑ

Γλώσσα

Αγγλικά

Σλόγκαν

They all fall dead.
There Is Something To Fear!

Έτος

2006

ΚΡΙΤΙΚΗ

Αυτή η ταινία παρότι δημιουργεί προσδοκίες για κάτι καλό, ειδικά με την εμφάνιση στο cast των ονομάτων της συμπαθητικής Gina Philips (που την απολαύσαμε στο «Jeepers Creepers») και του βαρύ Tom Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down), εντούτοις απογοητεύει οικτρά ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει μια κοπέλα στο εξοχικό σπίτι που κληρονόμησε από την αποθανούσα γιαγιά της. Κινούμενο μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας προσπαθεί να μεταθέσει στο «τώρα» κάποια ασαφή δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος μέσω των εφιαλτικών οραμάτων της πρωταγωνίστριας στο νέο σπίτι. Στη δραματική της περιπέτεια μπλέκονται ένας τρομακτικός ερημίτης που μένει στον κοντινό στάβλο και η αδερφή της.

Η ταινία πάσχει από έλλειψη καλογραμμένου σεναρίου και πλοκής και από μια γενικότερη έλλειψη προσανατολισμού στην αφήγηση. Προβληματικό φαίνεται και το μοντάζ όπου αδυνατεί να συνδέσει ικανοποιητικά τις σκηνές τρόμου με την γενικότερη αφήγηση. Τα κλισέ των ψυχολογικών/μεταφυσικών ταινιών τρόμου κάνουν την εμφάνισή τους σε ενοχλητικά αυξημένο βαθμό. Βλέπουμε δηλαδή πόρτες που κλίνουν δυνατά μόνες τους, απότομες εμφανίσεις φιλικών προσώπων στην άλλη πλευρά του διαδρόμου, τρομακτικές θεάσεις στον καθρέφτη, ξαφνική θέαση ποντικιών εκεί που δεν το περιμένεις, τηλέφωνα που δεν λειτουργούν, αυτοκίνητα που δεν παίρνουν μπρος και παραπλήσιες «βολικότητες» που καταστρέφουν παρά ευνοούν μια ταινία τρόμου με την υπερβολική συχνότητά τους.

Horror Trivia

Η ταινία είναι γνωστή και ως «Fear Itself: Dark Memories», «Fear Itself», «Death Ring» και « Dark Memories». Τα γυρίσματα έγιναν στο Los Angeles.

Μέσα στο συνονθύλευμα μειονεκτημάτων έρχονται και οι νερόβραστες ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών για να δέσει το άνοστο γλυκό. Η Gina Philips ουρλιάζει και στριγκλίζει χειρότερα κι από την πιο ατάλαντη Screem Queen του cinema τρόμου. Είναι επίσης κρίμα να βλέπεις τον Tom Sizemore να ξεπέφτει τόσο χαμηλά σ’ έναν ρόλο εντελώς κακογραμμένο, γεμάτο ανέμπνευστες, επαναλαμβανόμενες ατάκες και άσκοπες ενέργειες. Όχι ότι δεν θα του πήγαινε ο ρόλος του άξεστου απειλητικού ερημίτη που παίζει εδώ αλλά στο «Ring Around the Rosie» τον έχουν κάνει να μοιάζει εντελώς γελοίος και ως ένα σημείο ευθύνεται και ο ίδιος για το κατάντημά του.

Άλλο ένα ανούσιο ψυχολογικό θριλεράκι της σειράς από την καταραμένη δεκαετία των 00s που δεν αξίζει προσοχής παρά μόνο αν είστε φανατικός λάτρης ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών. Γύρω γύρω όλοι…και πάμε γι’ άλλα ολοταχώς!

Ring Around The Rosie

Movie Review Highlights (SPOILERS)
  • Η τρομακτική θέαση ενός μικρού κοριτσιού πάνω από την ξαπλωμένη ηρωίδα.

Photos

ring around rosie review

Posters

ring around the rosie

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

flixster   rotten tomatoes   allmovie   Ring Around the Rosie (Video 2006) on IMDb

Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Θετικά

Ελάχιστες τρομακτικές σκηνές.

Αρνητικά

Ύπαρξη πολλών κλισέ σε ενοχλητικό βαθμό, ερασιτεχνική σκηνοθεσία, υπερβολικά πεζό σενάριο, προβληματικό μοντάζ, ανέλπιστα κακές ερμηνείες από δύο όχι τυχάρπαστους ηθοποιούς.

Rating
Βαθμός Συντάκτη
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Ανούσιο και κακοσκηνοθετημένο ψυχολογικό θρίλερ. Μείνετε μακριά.

Βαθμός Συντάκτη
You have rated this
Συντάκτης
facebook-profile-picture
horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.