REVIEWS
Διαβάζετε
Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens – Νοσφεράτου, Μια Συμφωνία Τρόμου (1922)
0
Review

Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens – Νοσφεράτου, Μια Συμφωνία Τρόμου (1922)

Επισκόπηση
Εταιρείες Παραγωγής

Jofa-Atelier Berlin-Johannisthal, Prana-Film GmbH

Γνωστή και ως

Nosferatu, a Symphony of Terror
Terror of Dracula
Nosferatu, a Symphony of Horror

Μεταφρασμένος Τίτλος

Νοσφεράτου, Μια Συμφωνία Τρόμου

Διάρκεια

1 Ώρα και 34 Λεπτά (94 Λεπτά)

ΚΡΙΤΙΚΗ

 Υπόθεση: Στο «Nosferatu, eine symphonie des grauens», ο Κόμης Orlok εκφράζει το ενδιαφέρον του για ένα οίκημα το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κατοικία του μεσίτη Hutter. Ο Knock, μεσίτης στο Wisbourg όπου επιθυμεί ο Κόμης να αγοράσει το σπίτι, στέλνει τον υπάλληλο του να πείσει τον Κόμη να αγοράσει το σπίτι. Ο Hutter αφήνει την γυναίκα του σε φίλους τους για να την προσέχουν και ξεκινάει για το κάστρο του Κόμη, στην Τρανσυλβανία. Φτάνοντας εκεί, οι κάτοικοι προσπαθούν να τον πείσουν να μην πάει στο κάστρο, κάτι που τελικά δεν καταφέρνουν να επιτύχουν. Εκεί στο κάστρο κλείνει την συμφωνία με τον Κόμη αλλά διαπιστώνει ότι συμβαίνουν περίεργα πράγματα.

Πρόκειται για την κλασσική και χιλιοδιασκευασμένη ιστορία του Δράκουλα. Η πρώτη από όλες τις ταινίες με τον συγκεκριμένο ήρωα ανήκει στον βωβό κινηματογράφο και μάλιστα στον Γερμανικό κινηματογράφο, που εκείνη την εποχή τα δείγματα γραφής του στο είδος του τρόμου ήταν αξιόλογα και πολλά. Βασισμένο στο κλασικό βιβλίο που αποτέλεσε έμπνευση και ευκαιρία για πολλούς σκηνοθέτες να παρουσιάσουν ο καθένας την δική του εκδοχή για αυτόν τον σκοτεινό ήρωα του κινηματογράφου.

Horror Trivia

Η ταινία είχε απαγορευτεί στην Σουηδία λόγω υπερβολικού τρόμου. Η άρση της απαγόρευσης πραγματοποιήθηκε το 1972. Ο χαρακτήρας του Κόμη εμφανίζεται σε όλη την ταινία για λιγότερο από 9 λεπτά.

Εδώ, όμως, ο Κόμης παρουσιάζεται λιγάκι διαφορετικός. Μέσα από την σκοτεινή του υπόσταση διαπιστώνουμε να υπάρχει και ένα μέρος σε εκείνον που θυμίζει κάτι ανθρώπινο. Ο χαρακτήρας του Κόμη πραγματικά προκαλεί έκπληξη με την συμπεριφορά του. Η μεταμόρφωση του είναι εκπληκτική και απίστευτα τρομακτική. Η ηθοποιία εξαιρετική, η μουσική δίνει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην ταινία και τα σκηνικά βοηθούν στην όλη αισθητική της δημιουργίας του απόκοσμου και του διαβολικού.

Nosferatu

Movie Highlights

  • Η ετοιμασία του Κόμη για το ταξίδι του στο Wisbourg.
  • H εμφάνισή του και η ερμηνεία του Knock.

nosferatu 1922 poster 1 nosferatu 1922 poster 2 nosferatu 1922 poster 3 nosferatu 1922 poster 4 nosferatu 1922 poster 5

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

Νοσφεράτου, μια Συμφωνία Τρόμου (1922) on IMDb
Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Μοιραστείτε το
Θετικά

Η ατμόσφαιρα της ταινίας και το γεγονός ότι καταφέρνει ο σκηνοθέτης να δέσει με επιτυχία τον τρόμο με το δράμα και το ρομάντζο.

Αρνητικά

Ίσως σε κάποια σημεία η εξέλιξη του έργου να είναι λίγο αργή.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Εννοείται πως αξίζει να δείτε την πρώτη αποτύπωση στο πανί του Κόμη Δράκουλα. Εξαιρετική ταινία, με σκοτεινή ατμόσφαιρα, πολύ καλές ερμηνείες και έναν πραγματικά τρομακτικό Κόμη.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response