REVIEWS
Διαβάζετε
The Kiss Of The Vampire – Το Φιλί του Βρικόλακα (1963)
0
Review

The Kiss Of The Vampire – Το Φιλί του Βρικόλακα (1963)

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο Τζέραλντ και η Μάριαν, ξεμένουν από βενζίνη στην μέση του πουθενά. Σύντομα βρίσκουν καταφύγιο στο ξενοδοχείο του κοντινού χωριού και διαπιστώνουν πως είναι οι μοναδικοί ένοικοι του ξενοδοχείου. Το ίδιο βράδυ δέχονται μια πρόσκληση για δείπνο από τον επιφανή γιατρό του χωριού, Δρ. Ράβνα. Γνωρίζουν τον ίδιο και την οικογένεια του και η Μάριαν γοητεύεται ιδιαίτερα από τον γιο του και το ταλέντο του στο πιάνο. Τους προσφέρουν την βοήθειά τους για να μπορέσουν να φύγουν σύντομα από το χωριό αλλά οι προθέσεις τους και τα κίνητρά τους για βοήθεια δεν είναι και τόσο αγνά.
Επισκόπηση
Σκηνοθεσία

Don Sharp

Παραγωγή

Anthony Hinds

Σενάριο

John Elder

Ηθοποιοί

Edward de Souza, Jennifer Daniel

Μουσική

James Bernard

Εταιρείες Παραγωγής

Hammer Film Productions

Γνωστή και ως

Kiss of Evil

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Φιλί του Βρικόλακα

Διάρκεια

1 Ώρα και 28 Λεπτά (88 Λεπτά)

Χώρα

Αγγλικά

Γλώσσα

Ηνωμένο Βασίλειο

Σλόγκαν

Giant devil Bats...summoned from the caves of Hell to destroy the lust of the Vampires!

Έτος

1963

ΚΡΙΤΙΚΗ

Πολύ καλή ταινία που ίσως να σας θυμίσει κάτι από τον Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι και ο λόγος είναι κάποιες από τις σκηνές της ταινίας, η όλη της αισθητική και η ομοιότητα του Δρ. Ράβνα με τον Κρίστοφερ Λι τόσο στην απόδοση του ρόλου του αλλά και στην φυσιογνωμία του. Δεν δίνει όμως αρνητική χροιά στην ταινία. Όπως μας γίνεται γνωστό και από το ξεκίνημα της ταινίας, έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα βρικολάκων. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, επιβλητική, πολύ καλή φωτογραφία και καλές ερμηνείες. Ωραία σκηνικά, αρκετά καλό σενάριο και σκηνοθεσία.

Horror Trivia

Η Universal Pictures καθυστέρησε την προβολή της ταινίας έτσι ώστε να μην συμπέσει με την κυκλοφορία της ταινίας του Hitchcock “The birds” (1963) και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε συγκρίσεις.


Αν και στην ταινία δεν πρωταγωνιστούν «μεγάλα» ονόματα αυτό δεν την κάνει να μειονεκτεί πουθενά. Μου άρεσε πολύ σαν ταινία, με «κράτησε» μέχρι το τέλος. Τολμώ να πω πως έχει και μερικά ψήγματα χιούμορ. Από τους ηθοποιούς ξεχώρισα τον Noel Willman ως Δρ. Ράβνα και τον Barry Warren στον ρόλο του γοητευτικού αλλά απίστευτα εκνευριστικού γιου του Δρ. Ράβνα, Καρλ. Μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία είναι αυτή του Clifford Evans ως άλλος Van Helsing.

The Kiss Of The Vampire

Movie Review Highlights (SPOILERS)
  • Η εναρκτήρια σκηνή.
  • Η επίκληση του Ζίμμερ.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά της ταινίας.

Photos

kiss vampires film kiss vampires hammer kiss vampires review

Posters

kiss vampires kiss vampires poster kiss vampires horror

Trailer

Σχετικοί Σύνδεσμοι

flixster   rotten tomatoes   allmovie   wikipedia   The Kiss of the Vampire (1963) on IMDb

Μοιραστείτε το
Θετικά

Ατμοσφαιρική, με πολύ καλές ερμηνείες, σενάριο και σκηνοθεσία.

Αρνητικά

Ξέρεις από την αρχή τι πρόκειται να συμβεί.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Πολύ καλή ταινία με αρκετές ομοιότητες με τον Δράκουλα του 1958. Δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει οπότε δώστε της μια ευκαιρία.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
2 ratings
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response