REVIEWS
Διαβάζετε
The Canal – Το Κανάλι (2014)
0
Review

The Canal – Το Κανάλι (2014)

Ο David (Rupert Evans) έχει υποψίες πως η γυναίκα του Alice (Hannah Hoekstra) τον απατά με έναν πελάτη της ονόματι Alex (Carl Shaaban). Τους ακολουθεί και οι υποψίες του γίνονται βεβαιότητα. Την ίδια χρονική στιγμή ανακαλύπτει πως στο σπίτι του, το 1902, έχει συμβεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας άνδρας σκότωσε την γυναίκα του επειδή την έπιασε να τον απατά. Έχοντας ήδη κλονιστεί από το γεγονός ότι η γυναίκα του τον απατά, ο David αρχίζει να έχει ψευδαισθήσεις και να πιστεύει πως το σπίτι του είναι στοιχειωμένο. Μετά από το βράδυ της ανακάλυψης ότι όντως τον απατά, η γυναίκα του εξαφανίζεται. Ο David καλεί την αστυνομία αλλά βρίσκεται στην θέση του υπόπτου. Όμως ο David πιστεύει πως η γυναίκα του δολοφονήθηκε από πνεύμα το οποίο στοιχειώνει το σπίτι του. Ξεκινά λοιπόν έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει πως είναι αθώος αλλά και για να μπορέσει να κρατήσει τον γιο του κοντά του.
Επισκόπηση
Εταιρείες Παραγωγής

Orchard, Park Films, Treasure Entertainment, Western Edge Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Το Κανάλι

Διάρκεια

1 Ώρα και 32 Λεπτά (92 Λεπτά)

Σλόγκαν

Fear will pull you under - Ο φόβος θα σε τραβήξει κάτω.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερη ταινία με ωραία πλοκή. Ιρλανδικής παραγωγής που παρουσιάστηκε στο Tribeca Film Festival στις 18 Απριλίου το 2014. Φυσικά δεν αποφεύγει κάποια κλισέ και έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από προηγούμενες ταινίες. Βλέποντάς το θα με καταλάβετε. Απλά σε αφήνει να μαντεύεις. Είναι ο σύζυγος ο δολοφόνος ή ο εραστής; Όντως το σπίτι είναι στοιχειωμένο ή είναι όλα στην φαντασία του πρωταγωνιστή;

Horror Trivia

Ο Kavanagh προσπαθώντας να αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται το φιλμ που έχει γυριστεί το 1902, χρησιμοποίησε μια κάμερα του 1915 και φιλμ 35mm με όσο πιο αργή ταχύτητα μπορούσε να βρει.


Αξιοπρεπείς ερμηνείες, συμπαθητικό σενάριο, σκοτεινή και τρομακτική ατμόσφαιρα, μυστήριο και αγωνία ως προς τι είναι αληθινό και τι όχι. Δεν έχει ιδιαίτερες βίαιες σκηνές αν εξαιρέσουμε κανά δυο. Πιο πολύ παίζει με τις σκιές, τον φωτισμό και τον ψυχολογικό τρόμο. Σωστή διάρκεια, μιάμισι ώρα περίπου, κάτι που είναι αρκετά θετικό για εμένα. Η μουσική επένδυση είναι ιδιαίτερη και προσθέτει τρόμο στην ταινία.

The Canal

Movie Highlights (SPOILERS)

  • Η αποκάλυψη του παρελθόντος του σπιτιού προς το τέλος της ταινίας.
  • Η συνάντηση με την γυναίκα του στο κανάλι.
  • Η σκηνή με την συνάδερφο του στην κρεβατοκάμαρα του.

canal 2014 poster 1 canal 2014 poster 2


flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

The Canal (2014) on IMDb

Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Μοιραστείτε το
Θετικά

Σωστή διάρκεια, σκοτεινή ατμόσφαιρα, διατήρηση του μυστηρίου σε όλη την ταινία.

Αρνητικά

Κάποια δανεικά στοιχεία που θυμίζουν άλλες ταινίες.

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Δεν χάνεις τον χρόνο σου βλέποντάς την αλλά δεν την συγκαταλέγεις και στα αριστουργήματα των ταινιών τρόμου. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
3 ratings
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response