REVIEWS
Διαβάζετε
As Above, So Below – Όπως Ψηλά, Έτσι και Χαμηλά (2014)
0
Review

As Above, So Below – Όπως Ψηλά, Έτσι και Χαμηλά (2014)

Επισκόπηση
Εταιρείες Παραγωγής

Legendary Pictures

Μεταφρασμένος Τίτλος

Όπως Ψηλά, Έτσι και Χαμηλά

Διάρκεια

1 Ώρα και 33 Λεπτά (93 Λεπτά)

Σλόγκαν

The only way out is down.

Ημερομηνία κυκλοφορίας DVD

23/12/2014

Ημερομηνία κυκλοφορίας BluRay

23/12/2014

Προϋπολογισμός

$5.000.000

Box Office

$40.200.000

ΚΡΙΤΙΚΗ

 Υπόθεση: Μια νεαρή φοιτήτρια αρχαιολογίας, ιστορίας και αλχημείας προσπαθεί να ανακαλύψει αυτό που δεν κατάφερε ο πατέρας της, την φιλοσοφική λίθο. Έπειτα από μια σπουδαία ανακάλυψη που έκανε στο Ιράν, επιστρέφει στο Παρίσι όπου μαζί με έναν φίλο της κάμεραμαν προσπαθεί να πείσει ένα φίλο της να λύσουν το αίνιγμα που κρύβει ο τάφος ενός παλιού αλχημιστή. Τον πείθει λοιπόν και μαζί με εκείνον και μια ομάδα νεαρών που γνωρίζουν τις κατακόμβες του Παρισιού αρχίζουν την εξερεύνησή τους. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς η περιπλάνηση μέσα στις κατακόμβες γίνεται όλο και πιο μυστήρια και σκοτεινή. Ποιο είναι το μυστικό που κρύβουν και θα καταφέρουν τελικά οι πρωταγωνιστές της ταινίας να ανακαλύψουν το μυστικό της αιώνιας ζωής ή θα πεθάνουν προσπαθώντας;

Ξεκίνησα να βλέπω την ταινία με τεράστια επιφύλαξη. Έχοντας δει αρκετές από εκείνες τις ταινίες που βασίζονται σε μια κάμερα και που περιγράφουν τις περιπέτειες μιας ομάδας ανόμοιων μεταξύ τους ανθρώπων, περίμενα να απογοητευτώ σύντομα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Η ταινία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με σκοτεινή ατμόσφαιρα και τελικά το μονοκάμερο δεν είναι και τόσο εκνευριστικό. Ναι, έχει πολλά στοιχειά από άλλες ταινίες, θυμίζει “The Descent” (2005), βασίζεται σε αποκρυφισμό και έννοιες λιγάκι μυθικές αλλά εν κατακλείδι είναι μια ωραία δομημένη ταινία.

Horror Trivia

Το «As Above, So Below» ήταν η πρώτη ταινία που πήρε άδεια από την Γαλλική κυβέρνηση για να κάνει τα γυρίσματά της μέσα στις κατακόμβες του Παρισιού..

Οι χαρακτήρες δεν είναι ενοχλητικοί, αντιθέτως μάλιστα, είναι αρκετά αξιοπρεπείς και αληθοφανείς. Η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κλειστοφοβική, σε πολλά σημεία ένιωσα να πνίγομαι και εγώ. Η αγωνία και το μυστήριο χτίζονται σταδιακά. Υπάρχουν μερικές τρομακτικές σκηνές αλλά όχι σε όλη την διάρκεια της ταινίας και όχι χωρίς κάποιο λόγο.

Η ταινία θέτει και εξετάζει κάποια αιώνια ερωτήματα όπως η ψυχή του ανθρώπου και οι εσωτερικοί μας δαίμονες. Κατά πόσο μας επηρεάζουν και ορίζουν την ζωή μας; Καλογραμμένο σενάριο, αξιοπρεπής σκηνοθεσία, εκπληκτική ατμόσφαιρα, αξιόλογες ερμηνείες. Θα πρότεινα να μην την αφήσετε να περάσει απαρατήρητη και να τη δώσετε μια ευκαιρία. Δεν είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά είναι κάτι το αξιόλογο αν το δούμε συνολικά μέσα στις παραγωγές που είδαμε και φέτος.

As Above So Below

Movie Review Highlights (SPOILERS)

  • Τα οράματα που έχει ο κάθε πρωταγωνιστής μέσα στις κατακόμβες.
  • Ο εμπρησμός ενός αυτοκινήτου μέσα στις κατακόμβες.

 as above below 2014 as above below film as above below movie as above below review

flixster

rotten tomatoes

allmovie

wikipedia

facebook

official twitter

Όπως ψηλά, έτσι και χαμηλά (2014) on IMDb
Διαβάθμιση Gore:
5 = Ατελείωτο λουτρό αίματος - 4 = Πολύ αιματοβαμμένο - 3 = Αιματοβαμμένο - 2 = Ελάχιστα αιματοβαμμένο - 1 = Σταγόνες αίματος - 0 = Ανυπαρξία αίματος

Διαβάθμιση Βαθμολογίας:
5 = Αριστουργηματικό! - 4 = Πολύ καλό - 3 = Καλό - 2,5 = Μέτριο - 2 = Κακό - 1 = Πολύ κακό - 0 = Δεν βλέπεται με τίποτα!

Μοιραστείτε το
Θετικά

Η ατμόσφαιρα της ταινίας και η όλη αισθητική της.

Αρνητικά

Έχει δανειστεί στοιχεία από άλλες ταινίες αλλά στο κάτω κάτω και ποιος δεν το έχει κάνει;

Αξιολόγηση
Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
Rate Here
GORE
ΒΑΘΜΟΣ
Συμπέρασμα

Αξιόλογη ταινία που δεν σε αφήνει να βαρεθείς. Έχει κάποια κλισέ, δεν είναι κάτι το πρωτότυπο αλλά για το είδος του found footage, η γνώμη μου είναι πως αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη ταινία.

Βαθμός Συντάκτη
Βαθμός Χρηστών
4 ratings
You have rated this
Συντάκτης
Ελευθερία Κούση
Λατρεύω τον καλό κινηματογράφο σε όλα του τα είδη. Αλλά οι horror ταινίες είναι οι αγαπημένες μου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια καλή ταινία τρόμου. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου να ενημερώσω εσάς τους horror fans για τις κλασσικές και όχι μόνο ταινίες τρόμου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Leave a Response