Latest News
 
Περισσότερα
marrowbone ellada
 
Περισσότερα
dark netflix
 
Περισσότερα
jordan peele twilight zone

 
Περισσότερα
festival anatomias 2017
Horror Reviews
Πρόσφατα
 
Περισσότερα
14/11/2017

The Babysitter

«Dream girls can be a nightmare» μας λέει ψαρωτικά ένα από τα σλόγκαν της ταινίας και ειλικρινά δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τα τρελά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο The Babysitter του σκηνοθέτη και παραγωγού McG (Supernatural, Nikita). Χαλαρά, πρόκειται για μια ταινία που θα την χαρακτηρίζαμε «μικρή έκπληξη» της χρονιάς.
 
Περισσότερα
10/11/2017

Saw: Legacy

Jigsaw

Το «Saw: Legacy» ή «Jigsaw» ήταν για πολλούς φίλους του τρόμου και του Saw franchise μια αμφιλεγόμενη επιλογή. Ένα όγδοο φιλμ ακούγεται «too much» ειδικά μετά το θάνατο του ιθύνοντα νου των σαδιστικών φόνων ήδη από το τρίτο Saw και την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί από το προηγούμενο φιλμ toy 2010 (Saw 3D: The Final Chapter) ότι θα ήταν το τελευταίο.
 
Περισσότερα
05/11/2017

47 Meters Down

Θυμάστε εκείνη τη φοβερά αγωνιώδη σκηνή από τα «Σαγόνια του Καρχαρία» (1975) όπου ο ωκεανογράφος υποδυόμενος από τον Richard Dreyfuss κατέβηκε στη θάλασσα μέσα σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο κλουβί προσπαθώντας να ναρκώσει τον καρχαρία; Ε λοιπόν το 47 Meters Down δανείζεται την συγκεκριμένη σκηνή και φτιάχνει μια τρομακτική ιστορία που περιστρέφεται γύρω από μια ανάλογη περίπτωση.
 
Περισσότερα
02/11/2017

Berlin Syndrome

Πολλοί θα έχουν ακούσει για το λεγόμενο “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” (Stockholm Syndrome), ένα ψυχολογικό φαινόμενο που περιγράφει τα συναισθήματα συμπάθειας που αναπτύσσει το θύμα απαγωγής προς τον απαγωγέα του. Το εν λόγω σύνδρομο αποτελεί εν μέρει το βασικό θέμα του Berlin Syndrome (κάτι που φαίνεται και στον έξυπνα τροποποιημένο τίτλο), μιας πολύ ενδιαφέρουσας παραγωγής από την Αυστραλία που είδαμε μέσα στο 2017.
 
Περισσότερα
29/10/2017

Happy Death Day

Γενέθλια Θανάτου

Αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια έρχεται από τον σκηνοθέτη του μέτριου Paranormal Activity: The Marked Ones, Christopher Landon (σεναριογράφος και του Disturbia). Με πιασάρικο τίτλο που παραπέμπει σε ταινίες slasher των 80s (βλέπε π.χ. τα Bloody Birthday, Happy Birthday To Me κλπ.) το νέο κινηματογραφικό πόνημα του Landon προσπαθεί να καινοτομήσει και να ξεχωρίσει από το σωρό όντας ταυτόχρονα μια ψυχαγωγική εμπειρία τρόμου.

Εν μέρει το καταφέρνει εισάγοντας στο slasher κορμό το τέχνασμα [...]

 
Περισσότερα
21/10/2017

Mother!

Μητέρα!

Το ιδιαίτερο στιλ των ταινιών του Darren Aronofsky νομίζω ότι λίγο πολύ το ξέρετε. Ο καταξιωμένος Αμερικανός κινηματογραφιστής (Black Swan, Pi, Requiem for a Dream κλπ.) αρέσκεται στο να μας βυθίζει σε σουρεαλιστικά κινηματογραφικά ταξίδια υψηλής έντασης με δυσδιάκριτα όρια πραγματικότητας και παραίσθησης αναδεικνύοντας ταυτόχρονα μνημειώδεις, ψυχικά διαταραγμένους χαρακτήρες.
 
Περισσότερα
18/10/2017

The Village

Σκοτεινό Χωριό

Το «The Village» είναι το έκτο φιλμ που σκηνοθέτησε ο M. Night Shyamalan και οπωσδήποτε πρόκειται για μια από τις πιο ξεχωριστές δουλειές του αν και μάλλον όχι από τις κορυφαίες. Δεν είναι τυχαίο ότι δίχασε κοινό και κριτικούς με την ιδιαίτερη, αλλόκοτη μορφή του. Μιλάμε για μια παραγωγή με μη εμπορικό χαρακτήρα (παρά την εμπορική της επιτυχία) που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό των πιο τυπικών ταινιών τρόμου αλλά στους φίλους των πιο πειραματικών κατευθύνσεων.
 
Περισσότερα
09/10/2017

Hounds of Love

Αναμφίβολα η Αυστραλία απασχολεί συχνά τις δύο τελευταίες δεκαετίες το cinema τρόμου με μερικές πολύ καλές παραγωγές που αποκτούν διεθνή φήμη. Ας θυμηθούμε για παράδειγμα τα Wolf Creek, Rogue, Black Water, The Babadook κ.α. όπου οι μακρινοί Αυστραλοί φίλοι μας επέδειξαν πλούσιο ταλέντο και δημιουργικότητα προσφέροντάς μας υψηλού επιπέδου ταινίες τρόμου. Την παράδοση των ποιοτικών ταινιών τρόμου από τη χώρα των καγκουρό έρχεται να διατηρήσει το Hounds of Love του νέου στο χώρο Ben Young.
 
Περισσότερα
28/09/2017

It

Το Αυτό

Σίγουρα τα συναισθήματα στο άκουσμα remakes κλασικών ταινιών ή βιβλίων τρόμου είναι πάντα ανάμεικτα. Η εν λόγω καχυποψία εκ μέρους κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιακά θεατών δικαιολογείται ως ένα βαθμό καθώς πολλές τέτοιες απόπειρες έπεσαν στο κενό, όντας εντελώς αχρείαστες και κακόγουστες ενώ δεν έτρεφαν ούτε τον απαραίτητο σεβασμό στο original υλικό. Ως εκ τούτου, ανάλογες επιφυλάξεις είχαμε και για το παρόν remake ενός κλασικού φιλμ και ενός ακόμα κλασικότερου βιβλίου του μετρ του [...]
 
Περισσότερα
23/09/2017

Leatherface

Ήταν από τις ταινίες τρόμου που ένα μεγάλο μέρος του horror κοινού περίμενε με μεγάλη αγωνία. Σίγουρα ένα prequel που θα επικεντρωνόταν στα νεανικά χρόνια του διαχρονικού evil χαρακτήρα του «σχιζοφρενή δολοφόνου με το πριόνι» που αποκαλούμε Leatherface από μια εκ των επιδραστικότερων ταινιών τρόμου όλων των εποχών, αναπόφευκτα τροφοδοτούσε την έντονη αδημονία μας. Αλλά ταυτόχρονα και κάποιες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο καθώς μιλάμε για την απόπειρα σύνδεσης με μια κλασική ταινία τρόμου [...]