Έφυγε από κοντά μας ο George A. Romero

Μία πολύ θλιβερή είδηση κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες. Ο τεράστιος horror σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφιστής George Andrew Romero πέθανε την Κυριακή το βράδυ 16 Ιουλίου σε ηλικία 77 ετών.

Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον ο Romero έχασε την δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα ευρισκόμενος στο κρεβάτι του και ακούγοντας το soundtrack μιας εκ των αγαπημένων του ταινιών, του «The Quiet Man» (1952).

Ο George Romero διακρίθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές του cinema τρόμου που κατέστησε δημοφιλές το ιδίωμα των ταινιών τρόμου με ζόμπι. Το χαρακτηριστικότερο δείγμα δουλειάς του πάνω στα ζόμπι και γενικά στην καριέρα του υπήρξε η κλασική τριλογία των Ζωντανών Νεκρών που αποτελείται από τις ταινίες Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978) και Day of the Dead (1985).

Ο Romero επέκτεινε τον κόσμο των Ζωντανών Νεκρών με 3 ακόμα ταινίες της νεότερης εποχής και συγκεκριμένα με τις Land of the Dead (2005), Diary of the Dead (2007) και Survival of the Dead (2009).

Άλλες σημαντικές δουλειές του πέρα από τις ταινίες με ζόμπι υπήρξαν τα The Crazies (1973), Martin (1978), Creepshow (1982) και Monkey Shines (1988).

Καλό ταξίδι μεγάλε George. Θα μας λείψεις…

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Latest articles

Related articles