Ο Rick Baker αποσύρεται από τον κινηματογράφο

Κάπου εδώ φαίνεται πως έφτασε η ώρα για έναν από τους σπουδαιότερους παίχτες στο μακιγιάζ και στα ειδικά εφέ που γνώρισε ο horror και όχι μόνο κινηματογράφος να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο λόγος για τον θρυλικό πολυβραβευμένο σχεδιαστή Rick Baker τον οποίο το horror κοινό γνωρίζει καλύτερα από την εκπληκτική δουλειά του στο «An American Werewolf In London» (1981) όπου και κέρδισε το όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ.

Ο Rick Baker σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KPPC ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την αποχώρησή του δηλώνοντας τα παρακάτω:

Είπα ότι είναι η σωστή χρονική στιγμή καθώς είμαι 64 χρονών και η κινηματογραφική βιομηχανία έχει τρελαθεί την σημερινή εποχή. Μου αρέσει να κάνω σωστές δουλειές και αυτοί θέλουν φτηνές και στο πόδι δουλειές. Δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, και γι’ αυτό αποφάσισα ότι είναι ουσιαστικά η ώρα να φύγω. Θα σκεφτόμουν πιθανώς να σχεδιάσω ή να συμβουλέψω για κάτι αλλά δε νομίζω ότι θα κατέχω μεγάλο studio για να δουλεύω πλέον

Rick Backer

Και συνέχισε λέγοντας:

Κάνω πολλά τρελά πράγματα. Ζωγραφίζω, σμιλεύω και φτιάχνω ψηφιακά μοντέλα. Αυτά αποτελούν το κυρίως μέρος της ζωής μου τώρα που αποχωρώ από την κινηματογραφική βιομηχανία και ανυπομονώ να κάνω απλά αυτό που επιθυμώ

Rick Backer

Ο Baker έχει βραβευτεί με όσκαρ 7 φορές από τις 11 υποψηφιότητες που είχε συνολικά. Ανέλαβε τα ειδικά εφέ και το μακιγιάζ σε πολυάριθμες ταινίες ποικίλων κατηγοριών άλλοτε ως βασικός σχεδιαστής και άλλοτε διαδραματίζοντας δευτερεύοντα, συμβουλευτικό ρόλο.

Αξιοσημείωτες συμμετοχές του στη σκηνή του τρόμου εκτός από το «An American Werewolf In London» αποτελούν τα «The Exorcist», (1973) «It’s Alive» (1974), «Videodrome» (1983), «Wolf» (1994), «The Frighteners» (1996), «The Ring» (2002) και «The Wolfman» (2010) μεταξύ πολλών άλλων. Επίσης ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα ειδικά εφέ για τη μεταμόρφωση του Michael Jackson σε werecat (κάτι κοντινό σε λυκάνθρωπο) στο μνημειώδες video clip του Thriller.

Εμείς τον ευχαριστούμε για την καταπληκτική δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια χαρίζοντάς μας μοναδικές καλοφτιαγμένες τρομάρες και του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό, τι κι αν κάνει από δω και πέρα.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
Τα πιο πρόσφατα
Τα πιο παλιά Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
View all comments
Jim
Jim
8 χρόνια πριν

Πράγματι μεγάλος παίχτης.
Καλή συνέχεια Rick.

Latest articles

Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ