Έρχεται το remake του Cube από την Lionsgate

Δεν προλάβαμε καλά καλά να συνέλθουμε από το σοκ της είδησης για το remake του «Don’t Look Now» και ένα δεύτερο ισχυρό σοκ έρχεται να μας ταρακουνήσει περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Hollywood Reporter η εταιρεία Lionsgate έχει ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες για την επανεκτέλεση ενός ακόμα κλασικού φιλμ τρόμου. Πρόκειται για το εκπληκτικό sci-fi/horror «The Cube» του Vincenzo Natali που κυκλοφόρησε το…όχι ιδιαίτερα μακρινό 1997.

Το remake θα σκηνοθετηθεί από τον πρωτάρη Saman Kesh του οποίου η σύντομη καριέρα περιλαμβάνει μια σειρά αξιόλογων ταινιών μικρού μήκους όπως το σχετικά πρόσφατο «The Controller» (2013). Το σενάριο θα αναλάβει ο επίσης νέος σεναριογράφος Philip Gawthorne και την παραγωγή οι Roy Lee (The Grudge, The Ring) και John Spaihts ο οποίος είχε εργαστεί στο σενάριο του «Prometheus».

Μια διαφορά του remake θα είναι αρχικά ο τίτλος ο οποίος θα αλλάξει σε «Cubed». Επίσης, παρότι το βασικό concept της original ταινίας θα διατηρηθεί –τουτέστιν μια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να δραπετεύσει από ένα τεράστιο κυβικό κτίσμα που περιέχει κυβικά δωμάτια με θανατηφόρες παγίδες– το νέο φιλμ θα αναδείξει και θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και μια νέα ψηφιακή «φυλή», ό, τι κι αν συνεπάγονται αυτά.

Όπως για πολλά remakes που ανακοινώνονται είναι φυσικό να επικρατεί σκεπτικισμός και για το Cubed. Βλέπετε η αρχική ταινία και εξαιρετική ήταν σε πολλά επίπεδα αλλά και δεν έχει κλείσει καν 20 χρόνια ύπαρξης, επομένως ένα φρεσκάρισμά της φαίνεται βιαστική κίνηση εκ πρώτης όψεως. Πάντως το σχετικά ευέλικτο θέμα του Cube ενδεχομένως είναι πιο εύκολο να διασκευαστεί και να ανανεωθεί απ’ ό, τι οι παλιότερες ταινίες τρόμου με πιο εμβληματικό και «ιερό» χαρακτήρα όπως το «Don’t Look Now» που αναφέραμε πρόσφατα.

Από αυτή την άποψη ίσως το remake του Cube να έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει καλό απ’ ό, τι πολλά προγραμματισμένα remakes κλασικών ταινιών τρόμου. Το κοντινό μέλλον θα το δείξει…

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Latest articles

Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ