Ο Malcolm McDowell ξαναζωντανεύει τον τρομερό Dr. Phibes

Αυτό κι αν είναι είδηση! Οι παλιότεροι ενδεχομένως θα θυμάστε εκείνη την ιστορική cult horror φιγούρα που ακούει στο όνομα Dr. Phibes. Πρόκειται για έναν παραμορφωμένο φονιά που ενσάρκωσε ο αξεπέραστος Vincent Price στις ταινίες τρόμου των 70s «The Abominable Dr. Phibes» (1971) και «Dr. Phibes Rises Again» (1972).

Στο πρώτο φιλμ ο Phibes σκότωνε του γιατρούς που θεωρούσε υπεύθυνους για τον θάνατο της γυναίκας του μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα στο οποίο παραμορφώθηκε και ο ίδιος. Αυτό το έκανε με διάφορους τρόπους εμπνευσμένους από τις 10 πληγές του Φαραώ που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Στο sequel ο Phibes αναζητούσε κάποιους μαγικούς παπύρους προσπαθώντας έτσι να φέρει ξανά στη ζωή τη λατρεμένη του σύζυγο.

Απ’ ό, τι φαίνεται λοιπόν ο τρομερός Dr. Phibes δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ένα τρίτο φιλμ είναι στα σκαριά υπό την ονομασία «Forever Phibes» και μάλιστα τον ρόλο του σατανικού δόκτορα θα ενσαρκώσει ο πολύς Malcolm McDowell (Το Κουρδιστό Πορτοκάλι). Ο δημιουργός του Dr. Phibes και σεναριογράφος του αρχικού φιλμ William Goldstein έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον γιο του Damon Goldstein για την συγγραφή του σεναρίου.

Σχετικά με το νέο αυτό project ο McDowell δήλωσε τα παρακάτω:

Ο Dr. Phibes είναι από εκείνους τους σπάνιους αυθεντικούς χαρακτήρες. Απλά ξαναδιαβάζω το σενάριο και πιστεύω ότι είναι φανταστικό! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τους αυθεντικούς σεναριογράφους και ανυπομονώ να ενσαρκώσω αυτόν τον σπουδαίο ρόλο κλασικού τρόμου

Malcolm McDowell

Δεν ξέρουμε οι περισσότεροι φίλοι του τρόμου τι πιστεύουν για το εν λόγω εγχείρημα. Εμείς πάντως αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την επιστροφή ενός ξεχασμένου αλλά ευρηματικού horror χαρακτήρα σαν τον δαιμόνιο Dr. Phibes….

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.

Latest articles

 


Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ