Βαμπιρικό θρίλερ με άρωμα…Ιράν, έρχεται σύντομα στη χώρα μας

Με τίτλο «σιδηρόδρομο» αυτό το φιλμ τρόμου με βρικόλακα ενδέχεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς. Τιτλοφορείται «A Girl Walks Home Alone at Night» με τον ελληνικό τίτλο να είναι ακριβής μετάφραση του αγγλικού δηλαδή «Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα». Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Odeon και αναμένεται στις αίθουσες στις 12 Φεβρουαρίου – σε λίγες μέρες δηλαδή από σήμερα.

Το αξιοσημείωτο με την ταινία –εκτός από το ασπρόμαυρο στιλ και την σινεφίλ αισθητική– είναι η γλώσσα. Ενώ πρόκειται για αμερικάνικη παραγωγή, η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα ιρανικά! Μάλιστα λέγεται ότι αποτελεί το πρώτο ιρανικό βαμπιρικό γουέστερν!

Ας δούμε τώρα την υπόθεση αυτής της αλλόκοτης ταινίας:

Περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν σύντομα στην «Κακιά πόλη». Η Ιρανική πόλη-φάντασμα που φιλοξενεί πόρνες, τοξικομανείς, μαστροπούς, περίεργα πλάσματα της νύχτας και άλλες πρόστυχες ψυχές, είναι ένα προπύργιο διαστροφής και απελπισίας. Εκεί, τα βάθη της Μέκκας της αμαρτίας κατοικεί και ένα μοναχικό βαμπίρ… Μόνο που δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βαμπίρ σαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά για ένα νεκροζώντανο κορίτσι που παραμονεύει στις σκιές και παρακολουθεί τις ζωές των πιο ανήθικων ψυχών που περιφέρονται στην πόλη. Όταν το κορίτσι γνωρίσει τον έρωτα, μια ασυνήθιστη ιστορία αγάπης αναμένεται να ανθίσει και να σπάσει μύτες… κυριολεκτικά μιλώντας!

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της Ιρανοαμερικανίδας «πρωτάρας» Ana Lily Amirpour. Πρωταγωνιστούν οι Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh, Dominic Rains, Mozhan Marnò και Rome Shadanloo. Να προσθέσουμε ότι το «A Girl Walks Home Alone at Night» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ των ΗΠΑ Sundance Film Festival τον Ιανουάριο του 2014 κι από τότε συνέχισε να προβάλλεται μέσα στο προηγούμενο έτος. Οι κριτικές που έχει λάβει μέχρι τώρα είναι σχεδόν πάντα διθυραμβικές.

Το αναμένουμε λοιπόν με μεγάλη αγωνία για να το κρίνουμε ιδίοις όμμασι. Πάντως το επίσημο trailer αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Latest articles

Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ