ΤΙΣΙΣ – Μια Σκοτεινή Ιστορία Φαντασίας με Ελληνικό Χρώμα

Μπορεί να διανύουμε δύσκολες εποχές από οικονομική άποψη, όμως ο ελληνικός κινηματογράφος δεν λέει να το βάλει κάτω. Όλο και κάποια ενδιαφέρουσα προσπάθεια συναντάμε από ανθρώπους της χώρας μας οι οποίοι επιστρατεύουν την όρεξη για δουλειά, την αγάπη για αυτό που κάνουν και το μεράκι τους με σκοπό τη δημιουργία ελπιδοφόρων ταινιών. Πρόσφατα λοιπόν μάθαμε για μια ανεξάρτητη ελληνική παραγωγή που κινείται σε dark-fantasy μονοπάτια και ενδεχομένως αφορά αρκετούς από εμάς. Η αξιοπρόσεκτη αυτή προσπάθεια ονομάζεται «ΤΙΣΙΣ» και το ερχόμενο Φθινόπωρο αναμένεται να προβληθεί σε ελληνικούς κινηματογράφους, ίσως και σε κάποιο φεστιβάλ.

Ας δούμε πώς περιγράφεται το «ΤΙΣΙΣ» από τους συντελεστές του:

Η ταινία «ΤΙΣΙΣ» είναι μία ταινία φαντασίας. Σε μία εποχή που ονομάζεται PAX MODUS ζούσαν Αθάνατοι και θνητοί ειρηνικά. Ο βασιλιάς των Αθανάτων πίστευε πως οι αθάνατοι δεν αξίζει να συνυπάρχουν με «κατώτερα» όντα και έτσι έριξε μία κατάρα που ξέκοψε εντελώς τους δεσμούς… «Κάθε αθάνατος που θα γευτεί την αμαρτία με θνητό, θα πέσει από το βασίλειό μας, θα τον περιμένει μόνο θάνατος και ο απόγονός του θα εξοντώσει την φυλή των θνητών, καθώς θα θρέφεται μόνο με το αίμα και την σάρκα αυτών». Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα. Κάθε νεράιδα και ξωτικό που ζούσε στα δάση κρύφτηκε καλά στις σκιές του… Τα χρόνια πέρασαν και οι ιστορίες των ανθρώπων για συναντήσεις με Νεράιδες έσβηναν… Όμως, η μοίρα είχε αποφασίσει να ζωντανέψουν ξανά με τον πιο σκληρό τρόπο!

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος (βραβείο το 2013 στην κατηγορία “Σκηνοθετώντας για την Ελλαδα” στις ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ με το “Δεν είναι Μπαμπούλας”). Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αφροδίτη Ταυρή (βραβευμένη το 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντoκιμαντέρ Aegeandocs 2014 με το “Πρώτο Σκαλοπάτι”).
Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Βούλγαρης, Χρύσα Νταούλη και Κωστής Σαββιδάκης. Συμμετέχουν επίσης οι Χρύσα Μαρκάτα, Αχιλλέας Τρευλός, Μάριος Χάννας, Γεωργία Ρεντίφη, Γιάννης Παπαχίου Δήμητρα Μωραϊτη, Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, Κωνσταντίνος Σοφιανάτος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Παναγιώτης Κοσκινάς, Ευαγγελία Τασούλα, Αγγελική Βλαχογεώργου, Ηρώ Πέτσα, Βασίλης Σαμαριτάκης, Gjergji Koloi, Πέτρος Τρανταφυλλόπουλος, Νέλλη Νικολαϊδη.

Τα γυρίσματα -που τελείωσαν πριν λίγο καιρό- πραγματοποιήθηκαν στην όμορφη Λειβαδιά, στα όρη της Βοιωτίας αλλά και σε κάποιες περιοχές της Αττικής. Ιδανικές τοποθεσίες για ταινία «σκοτεινής φαντασίας» είναι η αλήθεια…

tisis
ΤΙΣΙΣ
tisis greek movie
ΤΙΣΙΣ dark fantasy

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλη την ομάδα που συνέδραμε για την δημιουργία του «ΤΙΣΙΣ».

Ακολουθήστε το Horrormovies.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Η συντακτική ομάδα του horrormovies.gr αποτελείται από ζόμπι, λυκάνθρωπους, απέθαντους... άντε και κάποιους ανθρώπους που και που! Αποστολή μας είναι η ενημέρωση του ελληνικού κοινού πάνω στις ταινίες τρόμου και η κριτική αξιολόγησή τους.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Latest articles

Related articles

Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων OK Οχι ευχαριστώ